Merwede Trinity Cup stopt na 30 geweldige edities.

Hallo roeiers en MTC liefhebbers,

Helaas hebben wij het moeilijke besluit moeten nemen dat de MTC stopt.
Na 30 MTC’s waarin we hebben geroeid, leuke/gekke middagspellen hebben gespeeld, gefeest, (meestal) geslapen in het Liesbospark en bovenal veel lol met elkaar hebben gehad, valt hier nu echt het doek.

Met veel enthousiasme hebben we als commissie 30 maal de MTC georganiseerd. Echter de laatste jaren werd het steeds moeilijker om het te blijven organiseren. Het verkrijgen van de benodigde vergunningen werd steeds complexer, duurder en eigenlijk bijna onmogelijk. Soms kregen we de vergunning pas op de vrijdag van de MTC zelf. Doordat er steeds meer bebouwing en bewoning rondom de locatie is gekomen, hadden we ook vaker de politie die langskwam in verband met de meldingen van geluidsoverlast. En daarbij komt nog het plan van de gemeente Utrecht om nog meer huizen direct rondom de locatie te bouwen.
Daarnaast zagen we het aantal deelnemers teruglopen, nadat we de MTC twee jaar achter elkaar niet hebben kunnen organiseren vanwege de gevonden asbest en de sanering daarvan in het Liesbospark. We willen de MTC niet blijven organiseren totdat het doodbloedt en er te weinig ploegen zijn om de feesttent vol te krijgen.
Tenslotte waren er dit jaar enkele terugtrekkende commissieleden, waarvoor nog geen nieuwe aanwas is. De zittende commissieleden vonden de uitdaging te groot om met de uitgeklede commissie de MTC alsnog te organiseren.

Met pijn in ons hart moeten we dus concluderen dat de MTC stopt.

We willen jullie als deelnemers ontzettend bedanken voor de leuke 30 MTC’s, jullie enthousiasme, competitie onderling, sportiviteit en vrolijkheid. Bedankt voor al de onvergetelijke herinneringen!

Groeten,

De MTC commissie

3o jaar roeien op het Merwedekanaal

Al 30 jaar houdt de Merwede Trinity Cup roeiwedstrijden voor scoutingleden op het Merwedekanaal in Utrecht. Een jaarlijks evenement waar vele waterscouts van 16 jaar en ouder vanuit het hele land aan meedoen. ieder jaar is het weer een groot feest zowel op het water als naast het water, want dat de MTC meer is dan alleen roeien is inmiddels wel bekend.

Komend jaar van 14-16 september is dan ook de 30e editie, de voorbereiding zijn al in volle gangen en het beloofd een nog feestelijker editie te worden dan anders. Mede dankzij de enorme inzet van al onze vrijwilligers is het mogelijk dit evenement jaarlijks voor jullie te organiseren. Een groot compliment voor iedereen die ons jaarlijsk terzijde staat.

1 juni 2018 start de inschrijving voor de lustrumeditie op onze website www.merwedetrinitycup.nl

 

Uitslagen 2016 al bekend

de-speld1   Uitslagen 2016 al bekend

De organisatie van de Merwede Trinity Cup heeft voorafgaand aan het weekend waarin de MTC zal gaan plaatsvinden al de uitslagen bekend gemaakt. ieder jaar bleek het zo’n gedoe om alles kloppend te maken en alles precies te registeren volgens Maarten Willemans en Tom Volten dat er gekeken is naar een andere oplossing. We hebben alle uitslagen van de vorige editie’s bekeken en hebben op basis daarvan de uitslag voor komende editie met een betrouwbaarheid van 99,9% kunnen vaststellen.

Deze wijze van tijdsregistratie is ook veel nauwkeuriger en zal in de toekomst waarschijnlijk vaker gebruikt gaan worden.  De eerste resultaten zijn in ieder geval zeer positief. Willem Hendrikus van de organisatie geeft ook aan dat dit veel andere voordelen bied voor het evenement. Zo kunnen we veel eerder beginnen met het middagprogramma en het avondprogramma. Nu houden we nog tijd over voor leuke dingen.

10521050_715181005221839_607606833564591375_o - kopie

de-speld

Veiligheid op het Merwedekanaal

Het wort steeds drukker op het Merwedekanaal. Hier zijn wijj op zich super blij mee maar het moet wel veilig blijven voor zowel gebruikers, omwonenden, weggebruikers en recreanten. Daarom hebben wij besloten in overleg met: Gemeente Utrecht, Usr Triton, A.U.S.R. Orca, URV Viking en de Wilhelminagroep om borden langs het Merwedekanaal te plaatsen. Hiervoor zijn wij echter op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij willen helpen. U kunt zich hiervoor aanmelden via onze facebooksite.

Het eerste bord zal naar wij hopen officieel worden geplaatst aankomende vrijdag door onze burgemeester Jan van Zanen.

mtc 1 april 2016

MTC 2016

Na het drukke jaar 2015 gaat de organisatie weer alles op alles zetten om ook van 2016 weer een fantastische editie te maken. De verbouwing bij de Wilhelminagroep zeeverkenners van hun clubhuis is bijna afgerond en geeft ons voor het komende jaar ook meer mogelijkheden om de MTC nog beter te kunnen organiseren. Op 1 mei start de digitale inschrijving voor alle teams. Net als vorig jaar hebben we voor alle snelle beslissers ook weer een aantrekkelijke voor-inschrijf-korting, zorg dus dat je op tijd je team compleet hebt en hou dus de berichtgeving via de website, twitter en facebook goed in de gaten. Zet in ieder geval vast drie kruizen in je agenda op 16,17 en 18 september want dan gaat het MTC-circus weer van start.

mtc yanne

MTC 18,19 en 20 september 2015

In 2014 hadden wij de hereniging tussen wedstrijdterrein en het kampeerterrein. Nu de asbestsanering is afgerond konden we gelukkig weer gebruik maken van het terrein in het liesbospark. De gemeente Utrecht heeft op het laatste moment nog gezorgd voor een mooie brug zodat we ook droog het terrein konden bereiken.

Voor komend jaar 2015 wacht ons weer een nieuwe uitdaging. De wilhelminagroep zeeverkenners heeft namelijk uitbreidingsplannen met hun gebouw. zoals het er nu naar uit ziet zullen de plannen voor komende MTC gerealiseerd gaan worden. De MTC wenst hun heel veel sterkte met de realisatie van hun plannen en wij hopen in september van de nieuwe, grotere accommodatie gebruik te kunnen maken.  Mocht je hier meer over willen weten dan kan je terecht op hun site Wilhelmina Bouwt.

cropped-1512723_457600091013265_1918043808_n.jpg

MTC 2013 ZEER GESLAAGD, ALLEMAAL BEDANKT

Bij deze willen wij alle deelnemers van de 39 teams die zich hebben ingeschreven hartelijk bedanken voor hun deelname aan de 25e editie van de Merwede Trinity Cup. Wij vonden het een groot succes en hopelijk hebben jullie net zo genoten als de organisatie en komen jullie massaal terug bij de volgende editie van de MTC op 19,20 en 21 september 2014.

Mochten jullie nog geweldige leuke ideeën hebben om de MTC nog aantrekkelijker te maken dan horen wij dit graag. Je zou ons in ieder geval een groot plezier doen door binnen je eigen admiraliteit ons evenement onder de aandacht te brengen zodat we voor volgend jaar op nog meer deelnemende teams kunnen rekenen. Verder zal volgend jaar het kampeerterrein ook weer direct naast de feesttent zitten zodat jullie deelnemers niet meer het hele end naar het kampterrein hoeven te lopen.

Uiteraard  blijven we jullie op de hoogte houden via deze website, facebook en twitter.

Tot volgend jaar.

Voorinschrijving gestart!

Uit de voorinschrijving is gebleken dat er gelukkig heel veel teams zijn die graag met ons komende september ons 25e jarig jubileum willen vieren. Hier zijn wij heel erg blij en ook wel een beetje trots op. Vanaf heden kunnen we dan ook melden dat de daadwerkelijke inschrijving is begonnen. Schrijf dus NU je team in voor de 25e editie van de MTC en maak het gehele evenement mee. De datum is op 13,14 en 15 september. Inschrijven kan op deze website door het invullen van het inschrijfformulier.

Mochten jullie voor die tijd vragen/ ideeën/ suggesties hebben over het programma of het weekend dan kunnen jullie ons mailen via het contactformulier , via facebook of twitter kan natuurlijk ook.